Om

Träningen

 

"Jag anser att träningen måste vara individuell eftersom vi alla är olika individer och har olika förutsättningar och olika liv. Vissa rör sig mycket i jobbet, andra inte. Några är större, andra mindre. Vilket i sin tur kommer innebära att träningen måste individanpassas och varieras för att få en skadefri och fungerande kropp.

För 2 år sedan började jag gå Andreas Öhgren och Seth Ronland utbildning 3d-funktion som är uppdelad i 7 moduler där dom går igenom vad som händer rent biomekaniskt i kroppen från foten och hela vägen upp till nacken.

Denna utbildning är bland det bästa jag har gjort för det har gett mig en helt annan förståelse för kroppen men också kunskapen att kunna hjälpa människor att bli av med smärta, bli stark och skadefri. Och även kunna prestera så bra som möjligt. Allt detta via screening, behandling, individuellt valda övningar och en riktigt bra fysträning.

Jag tror vi kan bli av med betydligt många fler krämpor än vad vi kanske tror, våga testa. Hör av dig!"

 

 

 

Idrottare

"För att bli så bra som möjligt i en sport bör man, tror jag, kunna behärska rörelser i tre plan (framåt-bakåt, sida-sida och rotationer) och även utföra och skapa övningar för just det man gör, alltså grenspecifikt. Som det ofta ser ut idag gör vi mycket övningar framåt-bakåt med ganska mycket vikt. Frågan är bara om vi verkligen blir bättre på just den sporten vi vill bli bäst på om vi tränar så. Man blir ju bra på det man gör.

 

Vill du bli bäst på t.ex. fotboll bör du kanske göra olika övningar på 1 ben och dessutom kunna kontrollera dom i flera olika vinklar, böjningar, rotationer och dessutom med fart, vikt och framförallt kontroll eftersom du hela tiden är på 1 ben. När du är på 2 ben så rör du dig antagligen inte så mycket vilket innebär att det kanske inte är så att du måste vara starkast i övningar med mycket vikt stående på 2 ben.

 

Vill du veta mer om min syn på grenspecifik träning? Om hur du ska få en kropp som är 100% redo för just din sport, de påfrestningar som kommer ställas samt hålla dig skadefri och stark, hör gärna av dig så berättar jag mer."

Om Mathias

 

Mathias bor med sin familj i Östersund. Han ägnar mycket av sin tid till att vara med familjen, träna och plugga för att ständigt utvecklas. Därför är han regelbundet på utbildningar och går någon online utbildning eller liknande för att fortsätta utvecklas inom b.la 3d-funktion för att kunna ge varje individ den optimala träningen/behandlingen. Han håller nu till i Sportsgyms lokaler i Östersund som dessutom snart öppnar ett fantastiskt gym på hela 2000kvm, där det finns otroliga möjligheter till bra funktionell fysträning.

Kontakt info@mathiashednoff.se Telefon 0730-711 555 Design av Melinda Eriksson.